# Parent-to-Child Deeming From Stepparents
> **US Social Security Administration** · Final rule. · Published 2008-05-15 · Effective 2008-06-16 · 73 FR 28033
## Document
- **Document number:** E8-10800
- **Category:** ssa-disability
- **Agency:** US Social Security Administration
- **Federal Register citation:** 73 FR 28033
- **CFR reference:** 20 CFR 416
- **Publication date:** 2008-05-15
- **Effective date:** 2008-06-16
- **Docket:** Docket No. SSA 2007-0070
## Abstract

We are changing the Supplemental Security Income (SSI) parent- to-child deeming rules so that we no longer will consider the income and resources of a stepparent when an eligible child resides in the household with a stepparent, but that child's natural or adoptive parent has permanently left the household. These rules respond to a decision by the United States Court of Appeals for the Second Circuit, codified in Social Security Acquiescence Ruling (AR) 99-1(2), and establish a uniform national policy. Also, we are making uniform the age at which we consider someone to be a "child" in SSI program regulations and are making other minor clarifications to our rules.

## Source
- [Federal Register document](https://www.federalregister.gov/documents/2008/05/15/E8-10800/parent-to-child-deeming-from-stepparents)
---
*MORVS · CC0 1.0*