← Civilian agency rules (VA/HUD/ED/SSA)

Parent-to-Child Deeming From Stepparents

SSA · ssa-disability · Published 2008-05-15 · Effective 2008-06-16 · 73 FR 28033

Document

Document number
E8-10800
Federal Register citation
73 FR 28033
CFR reference
20 CFR 416
Type
Rule
Action
Final rule.
Category
ssa-disability
Agency
US Social Security Administration
Publication date
2008-05-15
Effective date
2008-06-16
Docket
Docket No. SSA 2007-0070

Abstract

We are changing the Supplemental Security Income (SSI) parent- to-child deeming rules so that we no longer will consider the income and resources of a stepparent when an eligible child resides in the household with a stepparent, but that child's natural or adoptive parent has permanently left the household. These rules respond to a decision by the United States Court of Appeals for the Second Circuit, codified in Social Security Acquiescence Ruling (AR) 99-1(2), and establish a uniform national policy. Also, we are making uniform the age at which we consider someone to be a "child" in SSI program regulations and are making other minor clarifications to our rules.

Source

Authoritative
Federal Register document
Machine
JSON-LD · Markdown